28 March 2012

What is software engineering


1.What is software?

Ans:Computer programs and associated documentation. Software products may be developed for a particular customer or may be developed for a general market.

2.What is software engineering?

Ans:Software engineering is an engineering discipline that is concerned with all aspects of software production.

3.What is the difference between software engineering and system engineering?

Ans:System engineering is concerned with all aspects of computer-based systems development including hardware, software and process engineering. Software engineering is part of this more general process


4.What are the key challenges facing software engineering?

Ans:Coping with increasing diversity, demands for reduced delivery times and developing trustworthy software.

5.What are the costs of software engineering?

Ans:Roughly 60% of software costs are development costs, 40% are testing costs. For custom software, evolution costs often exceed development costs.

6.What are the best software engineering techniques and methods?

Ans:While all software projects have to be professionally managed and developed, different techniques are appropriate for different types of system. For example, games should always be developed using a series of prototypes whereas safety critical control systems require a complete and analyzable specification to be developed. You can’t, therefore, say that one method is better than another.

7.What differences has the web made to software engineering?

Ans:The web has led to the availability of software services and the possibility of developing highly distributed service-based systems. Web-based systems development has led to important advances in programming languages and software reuse.

8.What are the attributes of good software?

Ans:Good software should deliver the required functionality and performance to the user and should be maintainable, dependable and usable.

9.What is the difference between software engineering and computer science?

Ans:Computer science focuses on theory and fundamentals; software engineering is concerned with the practicalities of developing and delivering useful software.

10.What are the fundamental software engineering activities?

Ans:Software specification, software development, software validation and software evolution.

6 comments:

Content are helpful for you?

Follow by Email